Sondaje
Care din materiale le considerati cele mai utile ?
  •   Fimo
  •   Accesorii argint
  •   Margele

Minunatele pietre

Numele de piatra pretioasa vine din latina, pretiosus inseamna care are mare pret. Pietrele pretioase si semipretioase sunt produse minerale sau de origine organica create de natura, ce au fost descoperite , prelucrate si puse in valoare de oameni talentati. Pietrele pretioase si semipretioase in functie de substanta mineralogica fac   parte din digerite grupe, astfel:  

Grupa carbonului din care fac parte diamantul, jaspul, chihlimbarul, aragonitul si altele.

Grupa cuartului sau siliciului in care se afla cuartul cu o infinitate de nuante: roz, roz-fumuriu , cuarthialin, ametist, aventeriul, agatul, calcedonia, onixul,crisopazul, topazul, etc.

Grupa silicatelor din care face parte smaraldul, berilul, acvamarinul, rubelitul, zirconul, peridotul, granatul, varietati de amazonite, adular, jad, lapis lazuli sau topaz.

Grupa corindonului ce cuprinde rubinul, safirul alb, safirul albastru, safirul violet (safirul oriental), safirul verde (smaraldul oriental), safirul galben (topaz oriental), safirul verzui (acvamarinul oriental), etc.

Grupa mineralelor metalice cuprinde marcasitele, hematitele si malahitele. 

Grupa fosfatilor are in componenta printre altele , turcoazele.

Pietrele pretioase si semipretioase sunt intr-o grupa sau alta, functie de substanta mineralogical preponderenta. Aceste cateva consideratii sunt o prefata la articolele ce vor urma , in care voi scrie depre pietre semipretioase (caracteristici, proprietati si actiunea lor “magica”)

Va astept curand!

Plăteşte 
clear-bug-div
Livrare

Margelute